Investor Relations

Bij de presentatie van de resultaten of bij belangrijk bedrijfsnieuws is de zichtbaarheid van de raad van bestuur van groot belang. Beleggers, analisten en journalisten bezoeken juist dan de website van het bedrijf.

CorpTV produceert voor dit doel IR video, een journalistiek gemaakt video-interview met CEO of CFO dat tegelijkertijd met het persbericht kan worden gepubliceerd. Het interview stelt het management in staat om een persoonlijke toelichting te geven en het nieuws te voorzien van het juiste perspectief. Het verhoogt daarnaast de transparantie. Het interview wordt in samenspraak met Communicatie of Investor Relations voorbereid en kan bijvoorbeeld vooruitlopen op de vragen die leven bij analisten en journalisten. In de praktijk blijkt het video-interview een goede voorbereiding op media-interviews en de calls met analisten.

Videoplayer in huisstijl

Videoplayer in huisstijl

Het interview kan naar keuze worden geplaatst in een interactieve videospeler in de huisstijl van het bedrijf. Kijkers kunnen dan kiezen voor het onderwerp van hun interesse (Resultaten, Outlook, Marktontwikkelingen) en kunnen eventueel reageren via een email link. De player kan ook een transcript van het interview bevatten. De interviews kunnen in elke taal worden ondertiteld.

Videostatement

Videostatement

Als alternatief voor een interview kan ook worden gekozen voor een videostatement waarin de belangrijkste ontwikkelingen kort worden toegelicht. Met behulp van autocue kan dat bovendien in korte tijd worden opgenomen.

Kijkcijfers_en_kijkgedrag

Kijkcijfers en kijkgedrag

Video’s die via ons platform worden gepubliceerd kunnen we voorzien van kijkcijferstatistieken. U kunt zien hoeveel kijkers er zijn, hoe vaak de video wordt bekeken en ook waar – in welke stad en in welk land. Ook kunnen we inzicht geven in het kijkgedrag (attention span), waardoor u kunt zien in hoeverre de video wordt uitgekeken of waar is gestopt met kijken. Daarnaast kunnen we kwalitatief onderzoek doen naar de waardering van de video.

Media exposure vergroten met videopersbericht

Media exposure

Het video-interview kan ook worden verspreid naar media middels een videopersbericht (video press release). Journalisten en newswires kunnen dan meteen bij de publicatie al een citaat uit het interview halen voor artikel of nieuwsflits, vooruitlopend op de call of persconferentie later op de dag. Ook kunnen we kant-en-klare soundbites uit het interview verspreiden naar omroepen en online media. 

Mediatraining

Mediatraining

Het is mogelijk mediainterviews, persconferentie of analisten call voor te bereiden met een korte mediatraining. Een team bestaande uit een journalist en analist bereiden de Raad van Bestuur dan voor op de vragen die zijn te verwachten.

Klanten die hebben gekozen voor IR video zijn onder meer ASML, VimpelCom, Binck, Brunel, AEGON, TomTom, Heineken.

Wat onze klanten zeggen

Het video-interview krijgt meer clicks dan het persbericht

Een uitstekende aanvulling op het persbericht

Een perfecte voorbereiding op de analisten call en media interviews

Wat beleggers zeggen

Het brengt de droge cijfers tot leven

Ik wil het horen van de CEO in zijn eigen woorden

Absolute meerwaarde ten opzichte van het persbericht

Wat analisten zeggen

Ik wil kunnen zien of de CEO of CFO gelooft in het verhaal uit het persbericht

Lichaamstaal is erg belangrijk en dat zie je niet tijdens een call

Woordkeuze is erg belangrijk en een video interview geeft dat precies weer

Wat journalisten zeggen

Zeer geschikt om direct een quote te hebben.

Goed dat het tegelijk met het persbericht beschikbaar is.

Goede en geloofwaardige inhoud